Почетна Македонија Бојмацалиев: Почит кон споменот и сеќавањето на нашите бранители -херои од 2001 никогаш нема да бидат заборавени

Бојмацалиев: Почит кон споменот и сеќавањето на нашите бранители -херои од 2001 никогаш нема да бидат заборавени

од nenad
2 минути читај за
   

Денеска дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев се обрати на настан на покана од ,,Здружението на членовите  на фамилиите на загинатите припадници  на вооружените сили на Македонија -Херои на Македонија 2001-2015“ по повод чествување во сеќавање на загинатите бранители во настаните  ,,Вејце “ и ,,Шипковица“ во 2001  година.

„Нашата татковина е создадена и опстојува благодарение на храброста, непокорот и пожртвуваноста на нашите бранители-херои . За мирот и спокојот што денеска го имаме ним им должиме и им се поклонуваме. Тие се великаните кои ја променија историјата и оставија светол пример за идните генерации. Нивните имиња остануваат вечно врежани во колективната меморијата на македонскиот народ.  Нивниот ведар дух, посветеност и професионалност нивните херојски дела оставија траен белег врз нашите животи, за што денеска и секогаш со гордост и пиетет зборуваме и се сеќаваме. Дозволете ми на крајот, во мое име, како син на воено лице во пензија, кое во 2001 учествуваше на овие настани, сега како претставник на министерството за внатрешни работи да им оддадам уште една признание и да им кажам на фамилиите дека никогаш нема да бидат заборавени а Македонија ќе биде вечна.“, потенцираше дополнителниот заменик министер Бојмацалиев.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING