Почетна Економија Петровска: ВМРО-ДПМНЕ е пример за лажен патриотизам

Петровска: ВМРО-ДПМНЕ е пример за лажен патриотизам

од nenad
2 минути читај за
Министерката за одбрана и носителката на изборната листа на СДСМ и коалицијата во ИЕ Шест, Славјанка Петровска порача дека ВМРО-ДПМНЕ е пример за лажен патриотизам.

“Името Македонија го нема во вашиот Статут кој го сменивте во 2021 година. Замислете, партијата која тврди дека е најнационалната и најпатриотска партија, ниту еднаш не е спомнато името Република Македонија или Република Северна Македонија. Тој статут на ВМРО-ДПМНЕ зборува за кукавичлукот и за предавството, на народот му е преку глава од лицемерието на ВМРО-ДПМНЕ“ ѝ и реплицираше Петровска на носителката од ВМРО-ДПМНЕ, Дафина Стојаноска.

   

Дафина Стојановска и возврати на Петровска дека ќе и ги фрли документите кои ги покажува.

 ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING