Почетна Македонија НЕДЕЛЕН ИЗВЕШТАЈ: ИЗМИНАТАТА СЕДМИЦА САНКЦИОНИРАНИ 214 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

НЕДЕЛЕН ИЗВЕШТАЈ: ИЗМИНАТАТА СЕДМИЦА САНКЦИОНИРАНИ 214 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

од nenad
1 минути читај за

      

Скопје, 10.06.2024 – ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје изминатата седмица санкционираа 214 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.

   

Во периодот од 03.06. до 09.06.2024 година, со помош на специјалните возила „Пајак“ на ЈП ПОЦ отстранети се 110 непрописно паркирани возила, а со поставување на механичко средство „Блокатор“ санкционирани се 104 возила кои биле затекнати на резидентни паркиралишта, а не биле корисници-резиденти на секторот во којшто биле паркирани. ЈП ПОЦ и Општина Центар континуирано ќе ја спроведуваат оваа мерка со цел да се доведе во ред сообраќајниот хаос и проблемот со непрописното паркирање на комерцијалните и резидентните паркиралишта и улици на територија на Општина Центар.

 

   

     

    

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING