Почетна Убавина и здравје Зошто седата коса е знак за долговечност, здравје и мудрост

Зошто седата коса е знак за долговечност, здравје и мудрост

од nenad
1 минути читај за

Се верува дека седата коса прави лицето да изгледа постаро. Многумина се грижат за појавата на сива коса, особено ако се појави рано. Мислат дека порано остареле. Всушност, раното појавување на седа коса е знак за добро здравје и одличен метаболизам.

Бојата на косата е поврзана со лачење на меланин, а за тоа ви е потребен најважниот и највредниот антиоксиданс што постои во телото – глутатион. Овој антиоксиданс штити од најопасните болести: рак, Алцхајмерова болест и кардиоваскуларни заболувања. Така, глутатионот штити од смртоносни болести.

Со возраста, концентрацијата на овој антиоксиданс се намалува и паметното тело не троши залихи на животно спасувачки супстанции за боење на косата. Можете да ја обоите косата или да ја оставите така, а скапоцените материи мора да се чуваат за заштита од болести!

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING