Почетна Свет До 2030 година Албанија со четири аеродроми

До 2030 година Албанија со четири аеродроми

од nenad
1 минути читај за

Mинистерка за туризам и животна средина, Мирела Кумбаро изјави дека до 2030 година Албанија ќе има четири аеродроми, објави Албанската радио и телевизија.

На веќе постоечките аеродроми во главниот град Тирана и северниот град Кукс, аеродромите во крајбрежниот град Валона, југозападна Албанија и во јужниот град Ѓирокастро, ќе бидат додадени до 2030 година.

Во интервјуто Кумбаро додаде дека до 2030 година меѓународниот аеродром „Мајка Тереза“ во Тирана ќе започне со прекуокеански летови. Таа е оптимист дека во 2030 година во земјата ќе престојуваат 30 милиони


Post Views:
40

Извор : vesnik-ilinden.com

До 2030 година Албанија со четири аеродроми

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING