Почетна Економија UNDP MK: Реализација на проектот „Справување со загадувањето на воздухот“

UNDP MK: Реализација на проектот „Справување со загадувањето на воздухот“

од nenad
3 минути читај за
Дефинирањето на индикатори за мониторинг на квалитетот на воздухот, едукација за специјални случаи на аерозагадување, урбанистичкото планирање и заштитата на животната средина, развивањето оперативни процедури и поднесување на годишни планови за инспекција беа дел од темите за кои се разговараше на последната работилница за зајакнување на капацитетите на општинските и инспекциските службеници кои работат на заштита на животната средина.

Учесниците разговараа и за креирањето на планови за квалитет на амбиентниот воздух, како и за програмите за субвенции кои ќе одговорат на потребите на различни групи граѓани а беа споделени и добри пракси и искуства за подобрување на квалитетот на воздухот.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING