Почетна Убавина и здравје 4 фрази кои ја откриваат! – Убавина и здравје

4 фрази кои ја откриваат! – Убавина и здравје

од nenad
2 минути читај за

Терминот „токсичен“ може да се примени за секоја личност која на некој начин не ни се допаѓа. Ако ја погледнеме ситуацијата на глобално ниво, секоја личност која ни прави да се чувствуваме непријатно може да се нарече токсична. Но, кога станува збор за блиски пријатели, многу е важно да не се мешаат поимите. Најчесто ни се чини дека пријателот покажува загриженост со навредливи забелешки, но всушност зад некои фрази може да се сокрие завист или дури и искрена омраза.

Ако вашата пријателка кажува некоја од следните фрази, најдобро би било да се збогувате со неа.

1. „И знаеш што ми се случи…“

Почна да и кажуваш на другарка ти што ти се случило или низ што поминуваш во моментот, што ти е многу важно, а таа ладно те прекинува. Воопшто не ве слуша, туку веднаш го насочува вниманието кон себе и своите искуства. И тоа не е прв пат. Тоа е, прво, крајно некултурно, а второ, очигледно е егоцентрична личност која не се грижи за другите.

2. „Мислев дека си поинаква…“


Поврзани објави

Всушност, вашата пријателка сака да ви каже: „Те сакам и прифаќам само одреден дел од тебе“ и со тоа ви дава сомнеж дека нешто не е во ред со вас.

3. „Јас би го направила тоа поинаку“

На овој начин, вашата пријателка покажува дека не сте способни да го направите вистинскиот избор. И дека најдобро би било да ја слушате и да го правите она што таа мисли дека е најдобро за вас. И воопшто не сте побарале совет од неа. На овој начин, вашата токсична пријателка се става себеси над вас.

4. „Па, кој ќе ти ја каже вистината освен јас?

Типичен трик на токсичен пријател. Оваа фраза е штит што таа го користи за да го оправда своето негативно мислење за вас. Во никој случај не паѓајте на таков трик.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING