Почетна Економија Џафери ќе информира за работата на техничката Влада во изминатите 100 дена

Џафери ќе информира за работата на техничката Влада во изминатите 100 дена

од nenad
2 минути читај за

10/05/2024
ВЕСТИ, ЛОКАЛНО


  Премиерот на техничката Влада Талат Џафери денеска ќе одржи прес-конференција на којашто ќе се осврне на работата во изминатите 100 дена.

 Техничката Влада  беше изгласана на 28 јануари, 100 дена пред парламентарните избори што се одржаа завчера.

Изборот на  техничката/преодна влада е согласно Пржинскиот договор за надминување на политичката криза од 2015 година.

Примарната функцијата на техничката влада беше да обезбеди фер и демократски избори. лв/   .

Извор: МИА


ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING