Почетна Технологија ЈАНЕ МИЦЕВСКИ И МАЛИША СТАНКОВИЌ СЕ НОВИ ПРАТЕНИЦИ Доаѓаат на местата на Синиша Стојаноски и Бобан Николовски

ЈАНЕ МИЦЕВСКИ И МАЛИША СТАНКОВИЌ СЕ НОВИ ПРАТЕНИЦИ Доаѓаат на местата на Синиша Стојаноски и Бобан Николовски

од nenad
2 минути читај за
Државната изборна комисија ја одржа 109–тата седница на која Комисијата го разгледа Известувањето доставено од Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија со кое информира дека Собранието на седницата одржана денеска констатира дека на избраните пратеници Синиша Стојаноски и Бобан Николовски од Коалицијата „Твоја Македонија“ предводена од ВМРО- ДПМНЕ им престанува мандатот на пратеници согласно чл. 152 од Изборниот закон. Синиша Стојаноски е назначен за нов директор на ГОБ „8-ми Септември“, а Бобан Николовски за директор на Царинската управа.

   

 

На местото на Стојаноски и Николовски во Собранието ќе бидат Јане Мицевски и Малиша Станковиќ. – На седницата, Комисијата информираше дека согласно чл. 153 ст.2  од Изборниот закон, ДИК со допис ги извести наредните кандидати од листите за кандидати за  пратеници во Собранието на РСМ за ИЕ 1 и ИЕ 2 од Коалицијата „Твоја Македонија“ предводена од ВМРО – ДПМНЕ, Јане Мицевски и Малиша Станковиќ кои стануваат нови пратеници во Собранието на РСМ. Согласно ова, ДИК издаде уверенија за избрани пратеници во Собранието на Република Северна Македонија – соопштија на денешната седницаДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING