Почетна Убавина и здравје Што ќе се случи со твојот стомак ако додадете 25 кг додека сте бремени?

Што ќе се случи со твојот стомак ако додадете 25 кг додека сте бремени?

од nenad
1 минути читај за

Лекарите нè уверуваат дека наборите акумулирани за време на бременоста не се причина за паника. Секоја вишок тежина може да се отстрани. Сепак, постојат некои норми за зголемување на телесната тежина, и подобро е да ги следите ако не сакате да доживеете постојана прекумерна тежина. Во интернет-заедницата “Моите линии”, жените ги споделуваат фотографиите од нивните тела по раѓањето во потрага по морална поддршка. Стрии, лузни, дијастаза, деформитет во градите – што не се случува со мајките.

Еден од “страдачите” покажува што се случува ако додадете премногу килограми за време на бременоста. Во првата бременост качив 19 кила, а во втората – 27. Стомакот ми беше огромен, сега поминаа два месеца, откако го родив девојчето. Единствената утеха што ја имам се моите здрави деца “, напиша таа на сликата. За жал, “колегите” изразија сочувство и ѝ дадоа неколку совети. Оние кои успеале да ја повратат својата форма знаат за што зборуваат.

Колку килограми е нормално да се поправиме за време на бременоста?

Продолжува на следната страна

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING