Почетна Технологија Што очекуваат граѓаните од новата Влада?! – „Кој и да биде, само да биде добро“

Што очекуваат граѓаните од новата Влада?! – „Кој и да биде, само да биде добро“

од nenad
2 минути читај за

Дефинитивно се уште не се знае со кого ВМРО-ДПМНЕ ќе ја состави новата влада, иако со последните изјави и средби стана јасно дека за заедничко владеење повеќе ја претпочитаат коалицијата ВРЕДИ. Но, што очекуваат граѓаните од идната влада?!

   

Бидејќи ќе имаме новиот владин состав, да видиме какви се очекувањата на граѓаните и кој според нив ќе влезе во владата, коалицијата ВРЕДИ или Европскиот фронт?!“, вели репортерката на ТВ21 Што очекуваме? Се надевам дека ќе се среди.

– Зошто мислиш така?

Дури и ЗНАМ ако биде во Владата ќе има мнозинство од 64. Не знаеме кој ќе ја состави идната влада.

-ВМРО-ДПМНЕ со кого мислите дека ќе ја формира новата влада?

Во моментов со ВРЕДИ треба мислам јас и им посакувам успех.

– Имате ли некакви очекувања?

За мене исто, пазарот е тука, ми поминаа годините, не очекувам ништо за себе, за младите, за мене, тоа е тоа. Како што велат, така ќе биде, не ни го даваат тоа што го бараме. Бараме да се зголемат пензиите, за луѓето да имаат свои права.

-Со кого мислите дека ВМРО-ДПМНЕ ќе ја формира новата влада?

Со Европскиот фронт, Али Ахмети“.

На изборите на 8 мај, ВМРО-ДПМНЕ доби 58 пратенички мандати, Европскиот фронт 19, СДСМ 18, ВРЕДИ 13 и по 6 пратеници Движењето Знам и Левица.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING