Почетна Технологија Фуркан Салиу: Во наредните денови ќе се официјализира коалицијата меѓу ВМРО ДПМНЕ и ВЛЕН

Фуркан Салиу: Во наредните денови ќе се официјализира коалицијата меѓу ВМРО ДПМНЕ и ВЛЕН

од nenad
1 минути читај за

Станува јасно дека во наредните денови ќе се официјализира коалицијата меѓу ВМРО ДПМНЕ и ВЛЕН. Добро е навреме да ги потсетиме…

   

– Луѓето не даваат втори шанси.

-Не се осмелувате да ги оставите младите луѓе кои се навистина добри и чисти без одговорност во извршната власт.

– Причини како: Ама Вмро има 58 пратеници, не поминуваат затоа што се согласувате да влезете во таа коалиција. Второ: И покрај тоа што има толку многу пратеници, тој не е во позиција да биде избран после таа кампања, па заборавете на причините.

– Зачувувањето на меѓуетничките односи треба да биде свет приоритет. Не се обидувајте неуспесите да ги оправдувате со проблеми бидејќи во ерата на социјалните мрежи тоа нема да помине.

-Уставните измени се дел од една поголема политика, од вас очекуваме помалку кражби, помалку криминал, помалку корупција и повеќе работа.

-Ако нема ветинг во правосудниот систем и обвинителството, ако не се направат реформи во Изборниот законик, ако не ги испратите од образованието со аплауз, ако влезете со намера само за одмазда, ќе одите. влезе во историјата како и многумина пред вас.

– Не заборавајте дека времето брзо се движи и се соочувате со моќна опозиција која чека да ви ја даде работата.

– И го завиткав, но верувам дека е најважно… Не дозволувајте да станете заложник на другата страна за целиот мандат.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING