Почетна Убавина и здравје (ФОТО) Одлучиле да разделат сиамски близнаци, а шансите за успех биле мали – 10 години подоцна тие изгледаат вака!

(ФОТО) Одлучиле да разделат сиамски близнаци, а шансите за успех биле мали – 10 години подоцна тие изгледаат вака!

од nenad
1 минути читај за

Сиамски близнаци беа разделени со нула шанса за ycпешен исход на операцијата.

Девојките биле како споени близнаци, поврзани засекогаш во едно тело. Најлошото нешто во случајот беше тоа што телото на Изабел било поврзано во градите на Аби.

Кај двете мали тела биле пронајдени техничките внатрешни органи! Од клиниката Мајо морале да подлежат на посебна процедура за најтешката операција во болницата – да ги одвојат малите девојчиња. Проблемот за сегашниот живот бил исклучително голем, но сакале и да имаат нормален живот, па продолжиле со операцијата.

Дури 17 лекари ја вршеле операцијата која траела дури 12 часа. И оваа операција заврши со голем успех – двете девојки преживеаја и беа разделени: Како изгледаат денес погледнете на следната страна

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING