Почетна Балкан Техника на пешачење со која се топат повеќе калории – Курир

Техника на пешачење со која се топат повеќе калории – Курир

од nenad
2 минути читај за
Техника на пешачење со која се топат повеќе калории

Физичката активност вклучува различни активности, како што се вежбање, трчање, возење велосипед и одење.

Една од најпопуларните форми на одење, или техниката позната и како нордиско пешачење, може да ви помогне да ја подобрите вашата физичка активност и да се грижите за здравјето на вашето срце на патот.

Техниката на нордиско пешачење е одлична бидејќи ги користи сите предности на вообичаеното пешачење и го зголемува интензитетот на движењето. Додаваат дека со додавање шипки за нордиско пешачење го активираме и горниот дел од телото, што значи дека самото одење ќе биде поинтензивно.

Со техниката нордиско пешачење се вежба целото тело.

Нордиското пешачење има за цел да го зголеми интензитетот на вежбањето, да го зголеми отчукувањата на срцето, па дури и да согорува дополнителни калории. Овој тип на вежбање е опишан како не висок интензитет, но може да помогне во подобрување на кардиоваскуларното здравје и целокупната кондиција.

Ако одлучите да го воведете нордиското пешачење во вашата рутина, задолжително набавете шипки со вистинска големина за вашата висина.

Извор : Kurir.mk

Техника на пешачење со која се топат повеќе калории

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING