Почетна Убавина и здравје Терапевтите ја открија едноставната тајна за среќен и долговечен брак

Терапевтите ја открија едноставната тајна за среќен и долговечен брак

од nenad
2 минути читај за

Терапевтите и советниците, Мори и Арлеа Шехтман, забележуваат дека најчестата фраза што ја слушаат од несреќните парови е: „Едноставно се оддалечивме“.

Ова е причина број еден зошто браковите не успеваат. Сепак, според Мори, постојат неколку работи кои паровите можат да ги направат за да ја намалат веројатноста тоа да се случи со нивниот брак.

Кога луѓето обично велат „се оддалечивме“, тие значат дека едниот партнер се променил, а другиот не. Едноставно кажано, добриот брак поттикнува личен раст. Ако вашиот партнер не еволуира, ќе ви стане досадно. Ако не еволуирате, ќе ви се здосади од самите себеси“, изјави тој.

Шехтман тврдат дека исполнет брак не подразбира утеха. За да не се оддалечат паровите, тие мора да растат заедно. Не мора во иста насока, забележуваат терапевтите, но тие мора да растат, бидејќи тоа е тајната на среќниот и здрав брак.

Поврзани објави

Еве ги советите што ги споделија за паровите кои сакаат да растат заедно:

Направете го личниот раст заедничка вредност за вас и вашиот партнер: Добрите бракови се оние во кои партнерите споделуваат исти вредности, велат терапевтите.

Посветете се на целта на вашиот живот: Дајте се од себе, целосно искористувајќи ги вашите таленти и вредности. „Бракот не е ваша мисија во животот. Ниту воспитувањето деца“, велат Шехтман.

Предизвикувајте го вашиот партнер: Безусловното прифаќање е за новороденчиња, според Шехтман. Тие истакнуваат дека грижата за партнерот значи да го замолите и да му помогнете да биде најдобрата верзија од себе и да расте.

Не ја мешајте физичката блискост со интимноста: „Многу луѓе паѓаат во замката да веруваат дека треба да поминуваат „Х“ часа неделно зборувајќи, споделувајќи оброци или да бидат интимни со својот партнер“, забележуваат терапевтите. Но, тие заклучуваат дека времето поминато заедно не е гаранција за интимност. Вистинската интимност се заснова на квалитетот на комуникацијата.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING