Почетна Македонија Стаменов: Македонија и Балканот имаат политичари, но фалат државници

Стаменов: Македонија и Балканот имаат политичари, но фалат државници

од nenad
1 минути читај за
Секаде на Балканот гледаме дека национализмот и популизмот се во експанзија, рече новинарот Свето Стаменов во интервју за Слободен печат.

   

„Македонија и Балканот имаат полиитчари, но немаат државници. Разликата помеѓу политичар и државник е огромна. Државникот знае што ќе се случува за една, за пет, за 10 за 20 години“ посочи тој. Според него, со влезот во НАТО, напиот територијален интегритет и суверенитет се загарантирани.

„Ние до пред само некоја година бевме пред предизвикот дали ќе опстоиме или нема да опстоиме како држава и дали некој ќе не дели или распарчува. Сега, како членка на НАТО, нашиот територијален интегритет и суверенитет е згарантиран и сега се зависи од нас“ – порача Стаменов.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING