Почетна Македонија Средба Филков-КоцевскиСредба Филков-Коцевски – МАКТЕЛ

Средба Филков-КоцевскиСредба Филков-Коцевски – МАКТЕЛ

од nenad
1 минути читај за
Министерот за правда Игор Филков оствари средба со Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љупчо Коцевски на која се дискутираше за тековните активности на двете институции. Обвинителот Коцевски ги презентираше состојбите и предизвиците со кои се соочува Јавното обвинителство, особено во сферата на дигитализацијата, недостатокот на човечки ресурси ,како од редот на  обвинителите, така и стручната служба кои со години стојат непополнети.
Министерот Филков изрази подготвеност во рамките на своите надлежности да даде поддршка на активностите на јавното обвинителство во перидот кој претстои со цел унапредување на владеењето на правото во државата.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING