Почетна Технологија СРЕДБА НА БОЖИНОВСКА СО ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР: Отворена врата за француските компании за инвестирање во енергетиката

СРЕДБА НА БОЖИНОВСКА СО ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР: Отворена врата за француските компании за инвестирање во енергетиката

од nenad
2 минути читај за
Искуствата на Република Франција, како една од водечките држави во Европската Унија, во делот на енергетиката, декарбонизацијата и зелената транзиција може да бидат мошне значајни за Македонија, беше заклучокот од денешната средба на Сања Божиновска министерката за енергетика, рударство и минерални суровини со Сирил Бoмгартнер, амбасадорот на Република Франција во земјава.

   

 

 

Договорена е поинтензивна соработка и размена на мислења и искуства со француските експерти во делот на енергетиката. Министерката Божиновска ја истакна отвореноста за француски инвестиции во секторот енергетика, имајќи го предвид присуството на француски компании во Западен Балкан. За време на средбата, покрај останатото, беа покренати прашања од аспект на билеталарните економски односи меѓу двете држави и притоа, заеднички беше констатирана подготвеноста да се пристапи кон посуштински разговори со цел конкретизирање на идната соработка во периодот што претстои.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING