Почетна Убавина и здравје Со кои стравови се соочуваме кога сме во врска? Од што се плашат мажите, а од што жените?

Со кои стравови се соочуваме кога сме во врска? Од што се плашат мажите, а од што жените?

од nenad
2 минути читај за

Надминувањето на стравовите во процесот на запознавање е можно преку свесна работа на себе и на вашите врски. Благодарение на ова, може да се постигнат постабилни односи засновани на меѓусебно почитување и разбирање.

Стравови на мажите: Од што се плашат мажите во врските?

1. Страв од отфрлање

Мажите често се плашат да не бидат отфрлени. Дури и малите неуспеси во фазата на запознавање може значително да ја нарушат нивната самодоверба. Колку е порелаксиран разговорот, толку помалку ќе бидат изразени стравовите.

2. Страв од губење на слободата

За некои мажи, можноста да запознаат нови луѓе и да имаат слободен начин на живот е многу важен дел од нивната личност. Тие често се плашат дека новата врска ќе го ограничи нивниот личен простор. Ова може да создаде емоционални бариери и да го отежне развојот на интимноста.

Важно е да се разбере дека здравите врски не ја одземаат личната слобода, туку можат да бидат извор на поддршка и емоционална благосостојба. За да го направите ова, важно е да ги артикулирате вашите потреби и да најдете партнер кој има слични потреби.

3. Страв од осуда

Поврзани објави

Многу мажи се плашат дека ќе изгледаат смешно или незгодно кога ќе запознаат девојка, дека минувачите ќе видат како таа го одбила и ќе се радуваат. И дека неговите пријатели ќе се смеат на неговиот избор или неуспех итн. Работењето на самодовербата помага да се надминат таквите стравови. Ова може да се постигне преку само-развој, хоби и луѓе кои нудат поддршка, што ќе го зајакне чувството за самопочит.

Женски стравови: Што ги плашат жените во врските?

1. Страв од неверство

Жените често се плашат дека нивниот партнер ќе биде недоверлив или нечесен, што може да доведе до емоционална траума. Овој страв може да произлезе од негативни искуства во минатите врски или од основната недоверба кон светот формирана во раното детство.

2. Страв од осаменост

Жените често се плашат дека никогаш нема да го најдат вистинскиот партнер, што го зголемува притисокот и нивото на стрес при запознавањето. Треба да престанете да трошите толку многу енергија за да се грижите за можна осаменост и да ја фокусирате на развивање на вашата личност.

3. Ниска самодоверба

Многу жени стравуваат дека нивниот изглед, социјален статус или особини на личноста нема да бидат привлечни за мажите. На состанок се грижат дека на мажот им е досадно и дека немаат ништо интересно да кажат. Важно е да пронајдете позитивни квалитети во себе, да разберете што ви се допаѓа, кои се вашите хоби, што прави вашите очи да светат.

 

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING