Почетна Убавина и здравје Совети од свештено лице: Дали смееш да водиш љубов кога e време за пост ?!

Совети од свештено лице: Дали смееш да водиш љубов кога e време за пост ?!

од nenad
1 минути читај за

Брачни односи во посни и празнични денови

“Не одделувајте се еден од друг – освен по договор за некое време, за да постите и даМу се молите на Бога; и пак состанете се за да не ве искуша сатаната, поради вашето невоздржување.” (1.Кор. 7,5)

Овде, донесуваме избор од отечките текстови, утврдувајќи го вековното учење на Црквата, дека постот кој што Црквата го пропишала се однесува и на телесните односи на сопружниците.

Секако, дека снисходењето и по тоа прашање се поставува на разгледување со духовникот во секој поединечен случај, како што е тоа случај и по прашањето на постот.

+++

Преподобни Серафим Саровски:

Продолжува на следната страна:

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING