Почетна Технологија СНС со листата „Александар Вучиќ – Србија утре“ прогласи убедлива победа на локалните избори во Србија

СНС со листата „Александар Вучиќ – Србија утре“ прогласи убедлива победа на локалните избори во Србија

од nenad
2 минути читај за
Претседателот на СНС Милош Вучевиќ, изјави дека вечерва прогресивците со листата „Александар Вучиќ – Србија утре“ издвоија убедлива победа во сите градови и општини каде што се одржани изборите, освен во четири места – Тутин, Бачка Топола, Сента и Кањижа.„Имавме јасна победа во сите други градови и општини, повторувам, во сите општини, освен во овие четири општини, што е природно, бидејќи има структура на население која секогаш дефинирала малку поинаква политичка поставеност на локално ниво. – рече Вучевиќ.

   

„Во сите други градови и општини, од север кон југ, од Суботица до Ниш и од Ужице на исток, секаде каде што се одржаа избори, нашата листа „Александар Вучиќ Србија утре“, имаше чиста и убедлива победа“, рече Вучевиќ.
ИПСОС и ЦЕСИД ги објавија првите проекции на резултатите за градот Белград. Резултатите покажуваат дека СНС освоила 52,9 отсто од гласовите или 64 мандати.
Листата „Крени промени“ освои 17 отсто од гласовите или 20 мандати. На трето место е листата „Го бираме Белград“ со 12,5 отсто гласови и 15 мандати, а четврта е листата „Ние – Силата на народот“ со 8,1 отсто и девет мандати.Според тие резултати, руската партија во Парламентот влегува како малцинство со 1,3 отсто од гласовите или два мандата.Одзивот на изборите е околу 44-45%.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING