Почетна Македонија СЛАВЕСКИ: ВМРО ДПМНЕ е исчистено од криминалци, новото партиско раководство знае да учи од грешките и има капацитет

СЛАВЕСКИ: ВМРО ДПМНЕ е исчистено од криминалци, новото партиско раководство знае да учи од грешките и има капацитет

од nenad
2 минути читај за
Трајко Славески, поранешен министер за финансии од редовите на ВМРО, смета дека Северна Македонија ќе биде значително поразлична во наредниот период.
„Пред се ќе се концентрираме на закрепнување на економијата и рехабилитација на институциите“, изјави Славески за Би-Би-Си на српски за време на прославата.
Славески вели дека евроатлантските интеграции се патот на Северна Македонија уште од осамостојувањето, исто како и добрите односи со соседите.

   

„Меѓутоа, корупцијата и криминалот до сега цветаа, а на економски план не беа постигнати никакви резултати“.
„Кога ќе напредува решавањето на тие проблеми, ќе се регулира владеењето на правото, а економијата ќе се придвижи, тоа нема да остане незабележано од нашите партнери во Брисел.
Потсетен на тешкото бреме на наследството на Никола Груевски, Славески тврди дека партијата се променила.
„Партијата го искористи периодот во опозицијата за средување на сопствените редови, прочистување на кадрите со нарушен углед и интегритет.
„Новото партиско раководство знае да учи од грешките и има капацитет“.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING