Почетна Македонија Симеонов: Во првите 100 дена новата Влада предвидува 500 нови вработувања во здравството

Симеонов: Во првите 100 дена новата Влада предвидува 500 нови вработувања во здравството

од nenad
1 минути читај за

„Треба да се почитуваат критериуми квалитети и протоколи за работа. Главен проблем во здравствениот систем е корупцијата, неефикасност и отсуство на одговорност секоја неодговорност треба да сноси одговорност, секоја неефикасност треба да сноси одговорност, секоја корупција треба да сноси одговорност“ – рече Симеонов.Рече дека секој министер треба да има добар почеток и да ти решава проблемите еден по еден. Додаде дека во првите 100 дена новата Влада предвидува 500 нови вработувања во здравството, потоа уште 500 нови вработувања во зависност таму каде ќе има потреба.

   

„Во програмата на ВМРО-ДПМНЕ во краткорочни планови е да се реши со приватните специјализанти тоа е проблем кој е наназад со години 500 приватни специјализанти немаат здравствено осигурување, пензиско осигурување, 28 илјади денари плата со кои плаќаат специјализација и живеат во месецот. Барањето на приватните специјализанти е многу издржано они бараат просечна плата со платени доприноси со договор на определено време“ – вели Симеонов.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING