Почетна Економија СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не се грижи за работниците, ветувањето за покачување на минималната плата на 450 евра им беше измислено

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не се грижи за работниците, ветувањето за покачување на минималната плата на 450 евра им беше измислено

од nenad
2 минути читај за

07/07/2024
ВЕСТИ, ЛОКАЛНО


СООПШТЕНИЕ: ВМРО-ДПМНЕ воопшто не планира да владее преку поддршка на работниците и покачување на платите.

Тие ќе продолжат онаму каде што застана во 2016, а тоа се политиките во интерес на крупниот капитал.

За потсетување, во 2016 ВМРО-ДПМНЕ го држеше минималецот на околу 8000 денари и тогаш беа потребни четири минимални плати за да се обезбеди основната потрошувачка кошничка.   .

Извор: МИА


ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING