Почетна Македонија Рускиот претседател Владимир Путин денеска го именуваше секретарот на Советот за безбедност – Сергеј Шојгу за координатор за развој на воено-индустрискиот комплекс. На средбата со членовите на Владата преку видеоврска, Путин нагласил дека е неопходно да има независен координатор на активностите за Министерството за одбрана да добие соодветна опрема, а тоа да биде Шојгу. – Advertisements – Бидејќи прашањата се толку различни, мораме да се грижиме за профитабилноста на производството, неопходно е Министерството за одбрана да ја добие соодветната опрема, рече Путин, пренесува РИА Новости. Тој нагласи дека станува збор за приоритетните задачи на одбранбената индустрија, за обемот и профитабилноста на производството на најпопуларните воени производи. Пред тоа беше на чело на Министерството за одбрана од 2012 година, а по инаугурацијата на Путин за петтиот претседателски мандат на таа функција дојде Андреј Белоусов. Како што најави Владимир Путин на почетокот на мај, на новата функција Шојгу ќе ја води комисијата за воено-индустрискиот комплекс под претседателот, а ќе ја организира и работата на Федералната служба за воено-техничка соработка.

Рускиот претседател Владимир Путин денеска го именуваше секретарот на Советот за безбедност – Сергеј Шојгу за координатор за развој на воено-индустрискиот комплекс. На средбата со членовите на Владата преку видеоврска, Путин нагласил дека е неопходно да има независен координатор на активностите за Министерството за одбрана да добие соодветна опрема, а тоа да биде Шојгу. – Advertisements – Бидејќи прашањата се толку различни, мораме да се грижиме за профитабилноста на производството, неопходно е Министерството за одбрана да ја добие соодветната опрема, рече Путин, пренесува РИА Новости. Тој нагласи дека станува збор за приоритетните задачи на одбранбената индустрија, за обемот и профитабилноста на производството на најпопуларните воени производи. Пред тоа беше на чело на Министерството за одбрана од 2012 година, а по инаугурацијата на Путин за петтиот претседателски мандат на таа функција дојде Андреј Белоусов. Како што најави Владимир Путин на почетокот на мај, на новата функција Шојгу ќе ја води комисијата за воено-индустрискиот комплекс под претседателот, а ќе ја организира и работата на Федералната служба за воено-техничка соработка.

од nenad
8 минути читај за

Рускиот претседател Владимир Путин денеска го именуваше секретарот на Советот за безбедност – Сергеј Шојгу за координатор за развој на воено-индустрискиот комплекс. На средбата со членовите на Владата преку видеоврска, Путин нагласил дека е неопходно да има независен координатор на активностите за Министерството за одбрана да добие соодветна опрема, а тоа да биде Шојгу. – Advertisements – Бидејќи прашањата се толку различни, мораме да се грижиме за профитабилноста на производството, неопходно е Министерството за одбрана да ја добие соодветната опрема, рече Путин, пренесува РИА Новости. Тој нагласи дека станува збор за приоритетните задачи на одбранбената индустрија, за обемот и профитабилноста на производството на најпопуларните воени производи. Пред тоа беше на чело на Министерството за одбрана од 2012 година, а по инаугурацијата на Путин за петтиот претседателски мандат на таа функција дојде Андреј Белоусов. Како што најави Владимир Путин на почетокот на мај, на новата функција Шојгу ќе ја води комисијата за воено-индустрискиот комплекс под претседателот, а ќе ја организира и работата на Федералната служба за воено-техничка соработка. – МАКТЕЛДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING