Почетна Економија РИШИ СУНАК ГИ ОБЈАВИ ИЗБОРИТЕ СРЕДЕ ДОЖД И НАКИСНА: Велика Британија оди на избори на 4 јули

РИШИ СУНАК ГИ ОБЈАВИ ИЗБОРИТЕ СРЕДЕ ДОЖД И НАКИСНА: Велика Британија оди на избори на 4 јули

од nenad
2 минути читај за
Ставајќи крај на повеќемесечните шпекулации за датумот на новите избори, Сунак објави дека свикува избори порано отколку што некои очекуваа, што, според британските медиуми, е ризична стратегија со оглед на заостанувањето на неговата партија во анкетите.

Двете партии се подготвени да влезат во изборната кампања со жестоки судири кои се очекуваат за прашањата поврзани со економијата и одбраната.Сунак и неговата влада ја обвинуваат Лабуристичката партија дека се подготвува да ги зголеми даноците доколку дојде на власт и дека нема јасен план за Британија во се поопасниот свет – обвинувања кои опозицијата ги негира.Лабуристите ја обвинуваат владата за 14 години лошо управување со економијата, што ги осиромаши луѓето и за недостиг на стабилност потребна за бизнисот.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING