Почетна Технологија Радев: Паднаа маските, најголемиот страв на новата влада на РСМ е да препознае „Бугарин“ и „бугарско“ во Македонија

Радев: Паднаа маските, најголемиот страв на новата влада на РСМ е да препознае „Бугарин“ и „бугарско“ во Македонија

од nenad
1 минути читај за

„Ова е политика насочена директно против европските принципи и одлуки донесени со консензус од сите земји-членки на ЕУ, против меѓународните обврски преземени од РСМ и против сопствените граѓани, кои јасно се изјаснија за поддршка за европскиот развој на земјата“, нагласи Радев, коментирајќи ги барањата на македонскиот премиер Мицкоски до Бугарија за промена на преговарачката рамка.

   

Радев очекува итни конкретни дејствија и од бугарската влада и од европските институции за почитување на европските принципи и норми во процесот на проширување.„Доколку ЕУ не се вклучи во европската перспектива на Балканот, заснована на јасни норми и вредности, порано или подоцна Балканот ќе ја соочи Европа со балканизација“, предупреди Радев.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING