Почетна Македонија Претседателката Сиљановска Давкова го прими словенечкиот специјален пратеник за Западен Балкан, Анжеј Франгеш

Претседателката Сиљановска Давкова го прими словенечкиот специјален пратеник за Западен Балкан, Анжеј Франгеш

од nenad
1 минути читај за

          Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими Анжеј Франгеш, специјален пратеник за Западен Балкан на Република Словенија. На средбата беше изразено задоволство од одличните пријателски односи и соработка меѓу двете држави, со взаемна поддршка и почит.

   

 Претседателката Сиљановска Давкова изрази благодарност за силната и отворена поддршка на Република Словенија за нашата земја на евроинтегративниот пат и оцени дека со назначувањето на специјален пратеник за Западен Балкан, Словенија ја потврдува својата силна посветеност на процесот на интеграција на нашиот регион во Европската Унија. На средбата се разговараше за текот на реформскиот процес по формирањето на новата влада. Во тој контекст, претседателката Сиљановска Давкова оцени дека формирањето на Министерството за европски прашања е чекор што ја демонстрира посветеноста на нашата држава за европската агенда. Претседателката Сиљановска Давкова изрази очекување за продолжување на словенечката поддршка во исполнувањето на македонските стратешки определби. Вашата интернет адреса е на листата за известување на Кабинетот на Претседателот. Доколку пораката ја добивте по грешка, или пак доколку во иднина не сакате да добивате известувања од Кабинетот на Претседателот, Ве молиме да испратите порака на оваа адреса.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING