Почетна Убавина и здравје ПОУЧНА ПРИКАЗНА ЗА МОЛИТВАТА: Како таа помага, додека ние не сме ниту свесни за тоа?!

ПОУЧНА ПРИКАЗНА ЗА МОЛИТВАТА: Како таа помага, додека ние не сме ниту свесни за тоа?!

од nenad
1 минути читај за

Приказна за момчето кое упорно учело молитви, но ништо не можело да запамти, па разочарано се прашувало дали треба да престане да се моли. Еден старец му го дал следниот одговор:

Си било еднаш едно младо момче, кое со денови, со недели и со месеци учело молитви. Но во неговата глава ништо не останувало. Се поминувало како вода, и ништо важно не останувало.

Целосно разочаран, одлучил да престане да се моли. Во тоа време слушнал за еден старец, голем молител кој во тој период престојувал во пустината.

“Епа добро ќе го посетам мудрецот и ќе се обидам за последен пат да пронајдам одговор на прашањето како треба да се молам“- помислило младото момче.

Тргнало на пат, го пронашло мудрецот и го прашало:

“Голем учителу! Дали ќе сакате да ме научите на вистинска молитва- за да почувствувам некоја корист од неа?

Старецот му одговорил:

“Го гледаш ли ова валкано сито онаму?“

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING