Почетна Убавина и здравје Ова се 5-те јазици на љубовта – Како вие ги изразувате вашите чувства?

Ова се 5-те јазици на љубовта – Како вие ги изразувате вашите чувства?

од nenad
2 минути читај за

Начинот на кој секој ја изразува љубовта кон својот партнер е различен. Има такви на кои им е лесно да кажат „те сакам“, оние на кои им е поудобно да ја соопштат својата наклонетост преку физички контакт и други кои уживаат да го опсипуваат партнерот со подароци. Сите горенаведени (и повеќе) се јазици на љубовта.

Постојат вкупно 5 љубовни јазици, кои опишуваат 5 различни начини на кои луѓето ја примаат и изразуваат љубовта во врската. Познавањето на љубовниот јазик на вашиот партнер може да ви помогне да се чувствувате сакано и ценето.

Убави зборови

Убавите зборови се однесуваат на изразување на наклонетост преку изговорени зборови, пофалби или благодарност. Кога ова е нечиј примарен љубовен јазик, тие уживаат во комплименти и охрабрување, охрабрувачки коментари, љубовни белешки и слатки пораки. Можете да го разубавите денот на оваа личност со тоа што ќе и дадете комплимент или ќе укажете што прави добро.

Квалитетно време

Личноста со овој љубовен јазик го цени вашето целосно присуство кога сте заедно. Тој се чувствува сакан ако му го посветите вашето внимание и поминувате време заедно на значајни и интерактивни начини. Ова значи да го тргнете мобилниот телефон, да го исклучите компјутерот, да воспоставите контакт со очите и внимателно да слушате. Луѓето со овој љубовен јазик бараат квалитет пред квантитет.


Поврзани објави

Физички контакт

Личноста со физички контакт како примарен љубовен јазик ја чувствува љубовта преку физичка наклонетост. Освен секс, овие луѓе се чувствуваат сакано со држење на рака, прегратка или масажа на крајот од денот. Идеален состанок за нив е гледање филм гушкајќи се на софата, одење на патување или долга прошетка рака под рака. Тие се чувствуваат најсакано кога се во физичка интеракција со партнерот.

Услуги

Под ова се подразбираат мали практични работи што можете да ги направите за вашиот партнер што прават да се чувствува сакано и ценето, како што се домашните обврски итн. Ако главниот љубовен јазик на вашиот партнер е правењето услуга, тој ќе ги забележи и цени малите нешта што ги правите за него. Луѓето со овој конкретен љубовен јазик имаат тенденција да вршат услуги и да бидат љубезни кон другите.

Подароци

За некој кој е прилагоден на овој љубовен јазик, подароците симболизираат љубов, грижа и наклонетост. Луѓето со овој посебен јазик на љубовта го ценат не само самиот подарок, туку и времето и трудот што партнерот ги вложил за да го избере. Луѓето кои уживаат да добиваат подароци како дел од нивниот примарен љубовен јазик не мора да очекуваат големи или скапи подароци. Напорот и грижата зад подарокот се бројат повеќе.

 

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING