Почетна Убавина и здравје Ова се ТРИТЕ НАЈСКАПИ ГРЕВОВИ – внимавајте, лесно се прават, а сите религии се согласуваат дека се опасни за душата

Ова се ТРИТЕ НАЈСКАПИ ГРЕВОВИ – внимавајте, лесно се прават, а сите религии се согласуваат дека се опасни за душата

од nenad
2 минути читај за

Религиите можеби се разликуваат во ритуалите и догмите, но во суштина според поголемиот дел од нив се смета дека овие работи воопшто не треба да се прават.

Сите религии се слични на многу начини бидејќи се стремат да го подобрат човекот и да ја разбудат божествената страна во него. Иако секоја од нив ги носи карактеристиките на културата, регионот и времето во кое е создадена, повеќето од нив јасно го разликуваат доброто од злото и ги поучуваат своите верници како да постапуваат богоугодно. Исто така, ги предупредуваат што да не прават.

Без разлика дали се работи за христијанство, некоја форма на паганизам, ислам, будизам или хиндуизам, следните три работи се сметаат за голема грешка, грев, харам, лоша карма или што и да веруваме.

1. Навреда на родителите

Во многу списи за религијата и психологијата ќе најдеме причини зошто е важно да се биде добро дете на вашите родители и зошто е важно да ги почитувате.

Се разбира, има многу лоши родители кои не заслужуваат ништо од нас. Но, има и многу лоши деца кои не ги ценат и почитуваат своите родители. Кармата не ги сака таквите односи. Да се ​​навреди добар родител е скап кармички долг што доаѓа подоцна.


Поврзани објави

2. Навреда и изневерување на личноста која ве сака

Секој човек кој глуми искрена љубов е на црната листа на кармичките закони. Да изневериш личност која те сака и која ти посакува само добро е многу понижувачка работа и тоа е нешто што кармата го наплаќа.

3. Неправедно обвинување

Кармата не сака озборувања и не сака кога на луѓето им се кажуваат лаги и им се нанесуваат неправди. Иако на некои тоа им изгледа како забавна активност или „исмејување“, кармата на обвинувањето и озборувањето гледа со посериозни очи.

Пред да трепнете, би можеле да се најдете во ситуација кога ќе бидете наклеветени и лажно обвинети.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING