Почетна Убавина и здравје Не содржат јаглехидрати, додека нивниот вкус е фантазија! – Убавина и здравје

Не содржат јаглехидрати, додека нивниот вкус е фантазија! – Убавина и здравје

од nenad
2 минути читај за

Рецепти за три вкусни вечери без јаглехидрати

Ви предлагаме три рецепта за лесни вечери без јаглехидрати…

1. Лосос на скара со салата од краставици

Состојки:

  • 2 филети лосос
  • 1 краставица, исечкана на тенки кругови
  • 1 авокадо
  • 1 кромид, ситно сечкан
  • 1 лажица маслиново масло
  • сок од 1 лимон
  • сол и бибер по вкус
  • свеж коријандер или магдонос за украсување

Приготвување:

Посолете ги и забиберете ги филетите лосос по вкус, па испечете ги на скара на средна температура, 4-5 минути од секоја страна додека станат златнокафени.

Во голем сад измешајте авокадо, краставица и кромид. Додајте маслиново масло, лимонов сок, сол и бибер, па сето тоа добро измешајте го.

Послужете го лососот преку салатата и украсете со свеж коријандер или магдонос.

2. Пилешко полнето со спанаќ и фета-сирење

Состојки:

  • 2 пилешки филети
  • 1 шолја свеж спанаќ, сечкан
  • 1/2 шолја фета-сирење, здробено
  • 2 лажици маслиново масло
  • 1 чешне лук, ситно сечкан
  • сол и бибер по вкус

Поврзани објави

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Во тавче загрејте 1 лажица маслиново масло, па додајте сечкан лук и спанаќ. Пржете додека спанаќот свене, 2-3 минути. Измешајте го спанаќот со фета-сирењето.

Засечете го по средината секое пилешко филе за да направите празнина, па наполнете ја со мешавина од спанаќ и фета-сирење.

Посолете ги и забиберете ги пилешките филети, па пржете ги на преостанатото маслиново масло, 2-3 минути од секоја страна додека заруменат.

Преместете го пилешкото во рерна и печете уште 15-20 минути додека биде комплетно печено.

3. Лигњи на жар со лук и магдонос

Состојки:

  • 500 г свежи лигњи, исчистени
  • 3 лажици маслиново масло
  • 3 чешниња лук, ситно сечкани
  • сок од 1 лимон
  • сол и бибер по вкус
  • свеж магдонос, ситно сечкан

Приготвување:

Во поголем сад измешајте маслиново масло, лук, лимонов сок, сол и бибер. Додајте ги лигњите во маринадата и оставете ги да отстојат 15-20 минути.

Загрејте ја скарата на висока температура. Печете ги лигњите 2-3 минути од секоја страна додека станат златни и меки.

Послужете ги лигњите прелиени со преостанатата маринада и посипете ги со сечкан магдонос.

Уживајте во овие лесни и вкусни вечери!

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING