Почетна Убавина и здравје На креветот покрај безживотното тело на Мајкл Џексон лежела ТАА – Убавина и здравје

На креветот покрај безживотното тело на Мајкл Џексон лежела ТАА – Убавина и здравје

од nenad
2 минути читај за

Мајкл Џексон имал морничава детска кукла која лежела на неговата смртна постела во хаотичната спална соба полна со расфрлани игли

Мајкл Џексон почина пред 15 години на денешен ден, а години подоцна испливаа морничави детали за тоа што го виделе полицијата и мртвопроверителите кога влегле во неговата соба.

Детективите зборувале за шокот што го доживеале кога го пронашле безживотното тело на славниот пејач.

Откриле дека спалната соба во која бил пронајден Џексон била во комплетен хаос, со лекови, игли и облека расфрлани низ неа, а имало и огласна табла со фотографии од мали деца и бизарни пораки.

Џексон починал од срцев застој, додека првичните извештаи инсистирале дека главни виновници за тоа биле седативите за ублажување болки како и на лековите против несоница.

Тогаш, неговиот доктор Конрад Мареј рекол дека кога го нашол пејачот, тој не дишел, но имал слаб пулс. Се обидел да го оживее, но неуспешно.

Докторот подоцна бил осуден за убиство од немарност и отслужил две години затвор.

Новиот документарец „Убивањето на Мајкл Џексон“ зборува за тројцата детективи што ја воделе истрагата за смртта на пејачот.

Орландо Мартинез, Дан Маерс и Скот Смит зборувале за сцената што ја затекле во спалната соба на Мајкл Џексон.

Поврзани објави

Документарецот прикажува фотографии направени во спалната соба, која била импровизирана болничка соба.

Насекаде имало расфрлани лекови и облека, а пронашле и бизарна огласна табла на која имало фотографии од деца. На неговиот кревет пронашле детска кукла и неговиот компјутер.

„Имаше парчиња хартија исполепени по целата соба, огледало и врата со мали слогани и фрази“, рекол детективот Мартинез.

„Не знам дали тоа беа стихови или мисли. Некои од нив изгледаа како песни. Спалната соба беше во хаос.“

„Само се сеќавам дека влегов и дека видов сталак за инфузија, вреќичка со солен раствор и разни лекови расфрлани наоколу“, додал детективот Скот Смит.

Мартинез, исто така, зборувал за тоа што го затекол во спалната соба:

„На креветот имаше компјутер, а имаше и кукла која беше многу морничава и реалистична, како од некоја реклама за бебиња.

Најдовме и купишта лекови што беа искористени“, додал детективот.

Го пронајдовме сиот отпад, сето ѓубре. Игли, празни шишиња, работи на кои местото не им беше тука. Така знаевме дека во некој момент, докторот Мареј престанал да го оживува Мајкл Џексон и почнал да ја средува собата.

Во рок од 48 часа се покажа дека станува збор за сомнителна смрт, бидејќи стануваше збор за нешто повеќе од предозирање.“

Дознајте нешто повеќе за овој случај во видеото во продолжение…

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING