Почетна Технологија НАТО ИЛИ УКРАИНА МОРА ДА ИСЧЕЗНАТ, НАЈДОБРО И ДВЕТЕ Закана од Медведев по самитот во Вашингтон

НАТО ИЛИ УКРАИНА МОРА ДА ИСЧЕЗНАТ, НАЈДОБРО И ДВЕТЕ Закана од Медведев по самитот во Вашингтон

од nenad
2 минути читај за
Поранешниот руски претседател Дмитриј Медведев кој е еден од најблиските сојузници на Владимир Путин, од почетокот на војната во Украина стана еден од највоинствените руски функционери.

Заменик-претседателот на рускиот Совет за интеграција, Дмитриј Медведев, кој е еден од најблиските сојузници на Владимир Путин, уште еднаш им се закани на Украина и на Западот.Во објава на социјалните мрежи, Медведев на англиски ги цитираше заклучоците на НАТО на самитот во Вашингтон, кои го потврдија продолжувањето на поддршката за Украина и нејзиниот пат кон идното членство во алијансата.

   

„Заклучокот е очигледен. Мораме да сториме сè за „неповратниот пат“ на Украина кон НАТО да заврши или со исчезнување на Украина или со исчезнување на НАТО. Или уште подобро, со исчезнување на двете – напиша Медведев.

Медведев, кој за време на неговиот претседателски мандат во периодот 2008-2012 година се  сметаше за посредник кон Западот, од почетокот на војната во Украина стана еден од највоинствените руски функционери.Тој повеќепати  ги предупреди американските и европските сојузници дека нивното вооружување на Киев може да доведе до „нуклеарна апокалипса“.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING