Почетна Технологија НАТО: Загрижени сме поради хибридните напади од Русија

НАТО: Загрижени сме поради хибридните напади од Русија

од nenad
2 минути читај за
Членките на НАТО се длабоко загрижени за неодамнешните злонамерни активности на нивната територија, вклучително и оние кои резултираа со истрага и обвинение против повеќе лица во врска со непријателски активности кои ги засегаат Чешка, Естонија, Германија, Летонија, Литванија, Полска и Обединетото Кралство, се вели во штабот на НАТО. Како што е наведено, тие инциденти се дел од сè поинтензивната кампања што Русија продолжува да ја спроведува низ евроатлантската област, вклучително и на териториите на членките на НАТО преку посредници. Се посочува дека тука спаѓаат саботажи, акти на насилство, сајбер и електронско заглавување и кампањи за дезинформација, па сојузниците на НАТО изразуваат длабока загриженост за хибридните акции на Русија, кои претставуваат закана за нивната безбедност.

Ќе дејствуваме индивидуално и колективно за да ги решиме овие прашања и ќе продолжиме тесно да се координираме. Ќе продолжиме да ја зајакнуваме нашата отпорност и да ги распоредуваме и подобруваме алатките што ни се на располагање за да се спротивставиме на руските хибридни акции и ќе се погрижиме Алијансата да биде подготвена да се брани од тоа, се вели во соопштението.

   

Членките на НАТО ја повикаа Русија да ги почитува своите меѓународни обврски и рекоа дека руските акции нема да ги одвратат сојузниците да продолжат да ја поддржуваат Украина.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING