Почетна Технологија Мисајловски-Дир:„Нашата безрезервна поддршка за Украина ќе ја потврдиме на самитот на НАТО“

Мисајловски-Дир:„Нашата безрезервна поддршка за Украина ќе ја потврдиме на самитот на НАТО“

од nenad
2 минути читај за
Нашата безрезервна поддршка за Украина и украинските граѓани уште еднаш ќе ја потврдиме на Самитот на НАТО. Целосна поддршка за одбрана на суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина и украинскиот народ, порача министерот Владо Мисајловски на денешната средба со амбасадорката на Украина, Н.Е. Лариса Дир и одбранбеното аташе, полковникот Серхии Кацуба во Министерството за одбрана.

   

„Покрај политичката поддршка која безрезервно ја имате, ќе вложиме дополнителни напори да помогнеме во вашата борба. Оваа војна мора да запре веднаш и на дипломатски начин да се реши“, истакна министерот Мисајловски. На средбата министерот Мисајловски потенцира дека ќе се заложи за интензивирање на соработката помеѓу двете министерства за одбрана, зајакнување на комуникацијата, а успешната соработката со амбасадата на Украина ќе продолжи да се одвива по нагорна линија. Амбасадорката Лариса Дир упати благодарност до министерот Мисајловски, Армијата и граѓаните за сета досегашна помош и поддршка која нашата земја и ја даде на Украина и украинскиот народ.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING