Почетна Македонија Мбапе е најбрзиот играч на ЕУРО 2024, трчал со 36,5 км/ч

Мбапе е најбрзиот играч на ЕУРО 2024, трчал со 36,5 км/ч

од nenad
2 минути читај за

УЕФА ја објави листата на 30 најбрзи играчи на ЕП. Иако на врвот се очекуваше одличното шпански крило, кое ЕП го карактеризираше со својата експлозивност и брзи пробиви, Нико Вилијамс не е ниту меѓу 20-те најбрзи. Со најголема измерена брзина на еврото од 34,7 километри на час, тој го освои само 23. место. Килијан Мбапе е најбрз досега на ЕП. Тој постигна брзина од 36,5 километри на час. Интересно, неговиот соиграч од левата страна на Франција, Тео Хернандез е на шестото место со 35,7 км/ч.

   

Најбрзите играчи на ЕП 2024:

30. Собослај (Унгарија). 34,5 km/h

29. Драгуш (Романија). 34,5 km/h

28. Стергиу (Швајцарија). 34,6 км/ч

27. Понграчиќ (Хрватска). 34,6 км/ч

26. Бруун Ларсен (Данска). 34,7 км/ч

25. Трошард (Белгија). 34,7 км/ч

24. Дупки (Чешка). 34,7 км/ч

23. Нико Вилијамс (Шпанија). 34,7 км/ч

22. Ратиу (Романија). 34,7 км/ч

21. Мусиала (Германија). 34,7 км/ч

20. Бајрами (Албанија). 34,8 км/ч

19. Вокер (Англија). 34,8 км/ч

18. Мудрик (Украина). 34,9 км/ч

17. Довбик (Украина). 34,9 км/ч)

16. Тирни (Шкотска). 35 km/h

15. Јурашек (Чешка). 35,1 км/ч

14. Јилмаз (Турција). 35,1 км/ч

13. Фримпонг (Холандија). 35,2 км/ч

12. Далот (Португалија). 35,2 км/ч

11. Нуњо Мендес (Португалија). 35,3 км/ч

10. Леао (Португалија). 35,4 км/ч

9. Хојлунд (Данска). 35,6 км/ч

8. Ван де Вен (Холандија). 35,6 км/ч

7. Ндоје (Швајцарија). 35,6 км/ч

6. Тео Хернандез (Франција). 35,7 км/ч

5. Михаила (Романија). 35,8 км/ч

4. Сане (Германија). 35,8 км/ч

3. Шешко (Словенија). 35,9 км/ч

2. Феран Торес (Шпанија). 36 км/ч

1. Мбапе (Франција). 36,5 км/ч

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING