Почетна Убавина и здравје Колку треба да биде висок, за да бидете идеален пар?

Колку треба да биде висок, за да бидете идеален пар?

од nenad
1 минути читај за

Познато е дека жените повеќе сакаат мажи кои се повисоки од нив, па затоа е направено истражување кое се обидело да ги пронајде идеалните мерки.

Сантиметрите се многу битни, и тоа не само во должина, туку и во висина, покажа последното истражување на психолозите од Универзитетот Кроенинг, кое покажа кој е идеалниот однос во висината за успешна врска.

Имано, претходните истражувања покажаа дека идеалната висина на модерната жена е 175 см., а со оглед на тоа дека идеална разлика во висината меѓу мажите и жените е 15 сантиметри, не е тешко да се заклучи дека мажот треба да биде висок 190см.

Истражувањето е спроведено на примерок од 50 000 луѓе од двата пола, а испитаниците се сложиле со горе наведените бројки. Имано, жените сметаат дека најпривлечни се мажите кои се 20 см. повисоки од нив, додека мажите за идеална ја сметаат жената која е 7 см. пониска од нив.

Се покажало дека и двата пола преферираат врски во кои мажот е повисок од жената, но разликата не треба да биде многу драстична.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING