Почетна Убавина и здравје Карлеуша и Тошиќ се разведуваат по 15 години – Убавина и здравје

Карлеуша и Тошиќ се разведуваат по 15 години – Убавина и здравје

од nenad
2 минути читај за

Јелена Карлеуша пред два дена за медиумите изјави дека официјално се разведува од Душко Тошиќ, по 15 години брак…

Турбулентната врска меѓу Душко Тошиќ и Јелена Карлеуша последниве месеци ја потресе јавноста. Тие двајца решија да се разведат сега, по 15 години брак.

Поп дивата откри дека разводот ќе биде со заедничка согласност.

Во моментов сме во фаза на заеднички развод“ – изјави Јелена.

Бидејќи Душко и Јелена живеат луксузно и имаат неколку имоти и бројни скапи парчиња гардероба и накит, многумина се запрашаа како славниот пар ќе го подели имотот стекнат во брак.

Со оглед на тоа што Јелена и Душко, според се, успеаја да се договорат за спогодбен развод, тие сами одлучуваат за поделбата на имотот, па судот нема да го разгледува тој дел.

Поврзани објави

Според член 40 од Законот за семејство, брачните другари имаат право на развод доколку склучат писмен договор за развод. Договорот за развод нужно содржи два дела: писмен договор за остварување на родителското право и писмен договор за поделба на заедничкиот имот“ – вели упатен адвокат.

Тој посочува дека судот во тој случај не врши испитување:

Членот 179 од Законот за семејство вели дека брачните другари можат да склучат договор за делба на заеднички имот. Според одредбите на Законот за семејство и неговата примена во судската практика, произлегува дека спогодбата за делба на заедничкиот имот при меѓусебен развод е вклучена во пресудата без испитување од страна на судот, т.е. судот прифаќа таков договор на брачните другари без да испитува за што се договориле брачните другари. Врз основа на Законот за семејство, судот воопшто не навлегува во содржината на договорот за делба на заеднички имот и како таков, како што се договориле брачните другари, тој е вклучен во постапката“ – откри белградски адвокат.

Инаку, вкупниот имот на Душко и Јелена се проценува на неколку милиони евра.

Фото: Инстаграм
ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ ПОГЛЕДНЕТЕ ОВДЕ:

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING