Почетна Убавина и здравје „Казнете ги овие ѓубриња“ – Убавина и здравје

„Казнете ги овие ѓубриња“ – Убавина и здравје

од nenad
1 минути читај за

Јелена Карлеуша итно се огласи по видеото кое кружи на социјалните мрежи, кое ја вознемири јавноста ширум Србија.

Станува збор за злоупотреба на животни во Врњачка Бања. Имено, на видеото јасно се гледа како група луѓе малтретираат магаре кое го врзале со узди и го тепаат во центарот на популарна туристичка точка.

Поврзани објави

Карлеуша апелираше до надлежните служби да реагираат на лице место и да го однесат измаченото животно на безбедно, а насилниците најстрого да ги казнат.

 Ги повикувам властите во Врњачка Бања веднаш да ги препознаат овие ѓубриња од видеото и да ги казнат за злоставување животно, а животното да го одведат на безбедно! Значи, началникот, градоначалникот, со цел… Веднаш реакција и соопштување до јавноста за резултатите – бесно рече Јелена, која инаку е голем поддржувач и борец за заштита на животните.

Не кажувајте дека сте некој што сака животни ако јадете месо од убиени животни. Значи, навистина не ги сакате животните, нели? Тогаш слободно јадете го вашето куче или вашата мачка, бидејќи што е разликата? Живо суштество е живо суштество, секој заслужува да живее и секој може да се јаде. Се работи за вкус, стомак, свест, човечност, грациозност, став… Ако сакаш животни, во секое убиено треба да го видиш своето куче кое некој го убил, го одрал, го исечел на парчиња и го испекол и ќе ја сфатиш поентата – заврши Карлеуша.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING