Почетна Технологија Информација до медиуми – МАКТЕЛ

Информација до медиуми – МАКТЕЛ

од nenad
2 минути читај за
Број: 60                                                                                                                                                                Датум: 03.07.2024 година                                                                                                                                Скопје

Предмет: Соопштение за јавноста                                                                                                                            До: Сите медиуми

   

 

 

          ЦЕЛОСНО РЕКОНСТРУИРАН ВТОРИОТ ДЕЛ ОД УЛИЦАТА КОЗЛЕ 3 ВО НЕРЕЗИ

           Денеска се реализирање завршната фаза од целосната реконструкција на вториот дел од улицата Козле 3 во урбаната заедница Нерези. Оваа сообраќајница е во должина од 300 метри квадратни, а од буџетот на Општина Карпош, издвоени се 3.311.670,12 денари. Изведувач на градежните работи е Друштвото за градежништво, трговија и услуги, ,,Гама Градба” ДООЕЛ Скопје. Во изминатиот период, локалната самоуправа издвои финансиски средства за асфалтирање и обновување на неколку краци од улици како и поголеми сообраќајници, со цел граѓаните на Карпош, да се движат по безбедни и реконструирани                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Одделение за односи со јавноста                                                                                                                ОПШТИНА КАРПОШДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING