Почетна Убавина и здравје Имам 47 години и излегувам со момчиња двапати помлади од мене

Имам 47 години и излегувам со момчиња двапати помлади од мене

од nenad
2 минути читај за

Жената, позната само по нејзиниот назив на социјалните мрежи, @fashionably.divorced, откри дека претпочита само многу помлади мажи. Една од главните причини за нејзината наклонетост кон помладите е тоа што ги смета за физички попривлечни.

Таа додаде дека мажите во 40-тите години не се грижат за себе како што треба и немаат смисла за хумор.

– Мажите на моја возраст, барем во моето подрачје, не стареат добро и не се грижат за себе – изјавила жена која доаѓа од Мериленд, Америка.

Таа објасни дека се грижи за себе и секогаш изгледа најдобро. Затоа ја привлекуваат само другите кои го прават истото.

Нејзината втора причина е тоа што таа верува дека постарите мажи имаат „лузни од битка“ и не се подготвени да преземат чекори за да се излечат од траумата од минатите врски.

– Немаат смисла за хумор, волја за живот и интелектуална љубопитност, тие се само непријатност – изјави таа.

Сепак, таа призна дека ако сака да има сериозна врска со некого, нема да избере маж кој е повеќе од 10 години помлад од неа, за да спречи нерамна динамика на моќ.

– 10 години е максималната возрасна разлика со која две лица можат да бидат на иста позиција бидејќи имале слични животни искуства. Ако разликата е поголема, можно е да немале слични искуства – вели таа.

Многу жени се согласија со неа во коментарите.

– Мојот партнер има 32 години, а јас 58 години. Четири години сме заедно – рекол еден.

Друг се согласува и рече: “Се согласувам! Мажите на наша возраст се толку стари!”.

– Апсолутно се согласувам. Најмногу се забавував во животот на 43 години, кога бев во врска со 25-годишник – изјави третата.

– Имам 54 години, а мојот сопруг со кој сум четири години, има 27 години – додала друга жена, пишува The Sun.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING