Почетна Убавина и здравје Имам 47 години, БОГАТ сум, ШТО ДА ПРАВАМ ДА НЕ БИДАМ САМ? Одговорот на една жена стигна како ладен туш!

Имам 47 години, БОГАТ сум, ШТО ДА ПРАВАМ ДА НЕ БИДАМ САМ? Одговорот на една жена стигна како ладен туш!

од nenad
2 минути читај за

Откако еден маж прашал што треба да направи за да влезе во врска на 47 години, започнала дискусија.

„Имам 47 години и сум сам. Што да правам да не бидам сам“, гласи насловот на објавата на популарната платформа Quora, потсетува магазинот Мондо. Еден маж објасни дека има проблем да најде жена со која ќе започне врска, а потоа следеа низа коментари кои предизвикаа општа полемика. Се се случило кога една жена му рекла дека треба да „ужива во животот“.

“Имам 47 години и не се сеќавам кога бев на состанок. Брутално е тешко, но мислам дека пред 10 години конечно ја прифатив судбината. Имав одлична кариера, образован сум и богат. Никој не влијаеше на мојата љубовна ситуација, и покрај моите напори, повлекувањето од осаменоста не се случи.

Многумина го кажаа своето мислење, а тие беа сосема различни. Додека едни го советуваа да продолжи да работи напорно бидејќи „нема ништо поубаво од зрелите години да ги поминете во друштво на сродниот дух“, други пишуваа дека „среќата не зависи само од љубовниот статус“. Еве што напишаа тие:

“Тажен сум што го читам ова. На сите кои навистина копнеат за длабоко и трајно партнерство им посакувам чувство на единство. Уживајте во својата осаменост, но обидете се да ги отворите вратите”, “Продолжете да се обидувате, никогаш не знаете каде може да ја сретнете твојата сродна душа“, „Во брак сум 13 години, но никогаш нема да се плашам да бидам сам, знам дека ќе бидам добро“.

Потоа дојде одговорот на една жена која освои најмногу реакции.

„Имам 50 години и никогаш не сум бил оженет и мислев дека ќе умрам ако тоа не се случи. Сега навистина не ми е грижа и сум толку среќен. Само уживај во животот! Биди среќен што ја имаш слободата и што можеш да правиш што сакаш, кога сакаш и со кого сакаш“. Дали се согласувате со неа?

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING