Почетна Убавина и здравје Зошто мажот се менува после првиот секс? – Убавина и здравје

Зошто мажот се менува после првиот секс? – Убавина и здравје

од nenad
3 минути читај за

Дали некогаш сте се запрашале зошто мажите се повлекуваат откако ќе бидат интимни со вас? Понекогаш тоа може да биде затоа што не знае што да очекува, затоа да се држи подалеку од вас е најбезбедниот чекор што може да го направи, но има и други причини за ваквото однесување.

Ова се најчестите причини зошто мажот се менува после секс:

Не сака врска

Тој можеби сакал да биде интимен со вас, но не е подготвен за врска. Еден факт за момците е дека понекогаш е тешко да се процени дали се заљубени во вас или дали сакаат да ги задоволат своите физички потреби. На пример, еден дечко можеби е заљубен во вас, но сè уште не е подготвен да стапи во врска.

Сакал само секс и ништо повеќе

Некои мажи сакаат само еднаш да се зближат со вас и да заминат кога ќе ја постигнат својата цел. Некои од нив ќе ви дадат различни ветувања за да ги прифатите нивните барања. Откако ќе попуштите и ќе забележите дека е оддалечен по интимноста, можеби ја постигнал својата цел и продолжил понатаму.

Не сака да се заљуби

Некои мажи не сакаат да се отворат пред никого или да се чувствуваат ранливи бидејќи тоа ги прави помалку машки. Затоа, кога мажот ќе види знаци на можна љубовна врска, се повлекува по сексот. Не треба да мислите дека нешто не е во ред со вас кога тоа ќе се случи.


Поврзани објави

Сака да знае дали вие го сакате

Некои мажи можеби ја користат интимноста како стратегија за да знаат дали ви се допаѓаат или не. Ако сте прашале зошто мажите се повлекуваат по интимноста, можеби ќе сакаат да го видат вашиот следен потег. Веројатно сака да се увери дека вие сте вистинската личност за него пред да го преземе следниот чекор. Вашите постапки по интимноста ќе му бидат показател дали има простор за нешто повеќе.

Можеби премногу сте се врзале за него

Ако мажот се повлече по сексот, тоа може да биде затоа што сте биле премногу приврзани по убавото време што сте го поминале со него. Кога мажот ќе се повлече по интимноста, мора да му дадете малку простор за да не го исплашите.

Смета дека не ве заслужува

Ако забележите дека мажот се оддалечил од вас по интимноста, тоа може да биде затоа што се чувствува помалку вреден од вас. Некои момци не знаат како да добијат повратна информација после секс и можеби мислат дека не биле на висина на задачата.

Има приватни проблеми

Понекогаш луѓето имаат лични предизвици, како што се работен стрес, семејни проблеми, здравствени проблеми или финансиски грижи, кои можат да влијаат на нивната емоционална состојба и однесување. По интимноста, ако мажот се занимава со такви прашања, може да почувствува потреба да се дистанцира за да ги реши своите прашања без да ја оптоварува партнерката или да влијае на врската.

 

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING