Почетна Технологија Еко Логистик се сомнева во законитоста при испораката на гласачките ливчиња

Еко Логистик се сомнева во законитоста при испораката на гласачките ливчиња

од nenad
2 минути читај за
Реакција на компанијата “ЕЛС – EКО ЛОГИСТИК СЕРВИС” за тендерот за транспорт на изборниот материјал од ДИК

   

Се избра “најповолен понудувач” на тендерот за доставување на избирачкиот изборен материјал, ни помалку ни повеќе на само неколку дена пред изборите. Цената која ја добива приватната пошта во загуба “Колпортер” по километар е пониска од транспортот на компири за релациите кои се наведени.

Доколку се земе во предвид еден транспорт на комбе на една релација Скопје-Битола, транспортот на најниската цена од логистичките компании е над 13.000 денари за транспорт на компири.

Транспортот за избирачкиот материјал за изборите чини 8.600 денари на истата релација. Тендерот вреден на над 100.000 евра, првпат беше објавен на бирото за јавни набавки од ДИК, а понудувачи беа Државната пошта и “Еко Логистик Сервис”. “Еко Логистик Сервис” е со пониска цена од државната пошта на повикот, но со образложение дека немале комплетна документација.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING