Почетна Технологија Директорите на ФЗОРСМ остварија средба со претставници на ССМ и УПОЗ

Директорите на ФЗОРСМ остварија средба со претставници на ССМ и УПОЗ

од nenad
2 минути читај за
Двајцата в.д директори на ФЗОРСМ, Сашо Клековски и Бранко Аџигогов денеска остварија средба со Слободан Трендафилов, претседател на ССМ и Трпе Деаноски, претседател на УПОЗ, како и со Бојан Трипуновски, генерален секретар на УПОЗ, и  Зоран Печевски, претседател на синдикатот на ФЗОРСМ.

   

На средбата беше истакната важноста на социјалниот дијалог, како и Колективниот договор и проблемите во неговото спроведување.Во непосредно минато ФЗОРСМ се соочи со штрајк поради нерешавање на наталожените проблеми.

Раководството на ФЗОРСМ е посветено на социјалниот дијалог и дава целосна поддршка во исполнување на колективните договори. Подобри услови за работа се важен дел во подобрување на здравствените услуги.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING