Почетна Технологија Демири: Јавноста да знае дека на Државна Кардиохирургија е направен криминал

Демири: Јавноста да знае дека на Државна Кардиохирургија е направен криминал

од nenad
1 минути читај за

Демири вели дека кога во статистиката на болницата би се видело тоа колкава е смртноста кај кардиохируршките интервенции, тогаш она кое би излегло во јавноста би било страшно. Демири изнесе податок дека имало тројца кардиохирурзи од Србија, кои наводно оперирале на ЈЗУ Клиника за кардиохирургија без лиценца од македонската Лекарска Комора и дека тоа се случувало во склоп на програмата за превенција на кардиоваскуларни заболувања која ја води Ангела Ефтимовска .

   

Проблемот е следниот: Ние плаќаме дневница од 700 евра на еден светски познат кардиохирург а доаѓаат по тројца четворица во екипа. Тие се анонимуси, не се познати, немаат никаква биографија. Македонската јавност треба да ја знае вистината и да не ме обвинуваат дека сум против Кардиохирургија.Не сум против Кардиохирургија, туку сум против криминалот што е направен во Кардиохирургија. Тројца од лекарите што се вклучени во операциите а тоа се Алексиќ, Чубрило, Лазовиќ, немаат лиценци.

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING