Почетна Убавина и здравје Дали навистина е готово? 6 знаци кои откриваат дека е време за развод!

Дали навистина е готово? 6 знаци кои откриваат дека е време за развод!

од nenad
2 минути читај за

Едноставно повеќе не се гледате на ист начин, или пак станува збор за нечие неверство. Без оглед на причината, одлуката за развод е многу тешка да се донесе. Кога е време за развод?

Еве десет знаци кои укажуваат на тоа дека треба да се разведете:

1. Размислувавте за развод или разделба

Среќните парови не размислуваат за развод. Значи, кога овие мисли ќе ве привлечат и ќе станат дел од вашето секојдневие, голема е веројатноста дека сте се откажале од врската и не гледате иднина со вашиот сопружник.

2. Неверство

Неверството ја раскинува довербата и води до низа многу лоши емоции. Уште полошо е ако вашиот сопружник не се извинува или не сака да ги реши проблемите што довеле до аферата. Исто така, скршената доверба е тешко да се обнови и може да бара повеќе отколку што сте спремни да дадете.

3. Незаинтересираност да останете заедно

Поврзани објави

Луѓето раскинуваат од различни причини. Тоа може да биде работа која ви го одзема целото време, премногу неисполнети очекувања или очигледна рамнодушност на едниот сопружник. Овие аспекти ја нагризуваат посветеноста да се остане во брак – и често водат до ладна, неостварена заедница.

4. Недостаток на интимност

Сочувство, емпатија, гестови кои ги изразуваат – сето тоа е одраз на емоционалната интимност. Недобивањето на овие знаци може да предизвика чувство на занемарување, осаменост и емоционално исклучување. Во тешки случаи, комуникацијата се прекинува и физичката интимност може да престане. Кога физичката интимност е исклучена, партнерите почнуваат да се однесуваат повеќе како цимери, зголемувајќи ја веројатноста за неуспех на бракот.

5. Помалку референци за „ние“ и повеќе за „јас“

Заменката „ние“ докажува дека парот се гледа себеси како единица. Кажувањето „јас“ често покажува одвоеност. Станува јасен знак дека бракот пропаѓа кога зборот „ние“ ретко се појавува.

6. Немање договор за важни прашања

Кога разговорите за важни теми како што се финансиите и децата се тешки, и не сте спремни за компромиси, тоа неизбежно води до развод.

 

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING