Почетна Технологија ВО ХРВАТСКА Е ПОВЛЕЧЕНА ХИМАЛАЈСКА СОЛ ВО МЕЛНИЦА НА ПОЗНАТ БРЕНД Во производот се пронајдени честички од пластика

ВО ХРВАТСКА Е ПОВЛЕЧЕНА ХИМАЛАЈСКА СОЛ ВО МЕЛНИЦА НА ПОЗНАТ БРЕНД Во производот се пронајдени честички од пластика

од nenad
2 минути читај за
Како што објавија хрватските медиуми  повикувајќи се на соопштение на  Хрватската агенција за земјоделство и храна се повлекува Kotanyi хималајска сол од 88 грама, во мелница, со рок на траење до 10.02.2030 година.

Во Хрватска е отповикана серија хималајска сол во мелница, произведена од Котањи (Kotanyi) , поради идентификувани пластични честички настанати при мелење на солта. Како што објавија хрватските медиуми  повикувајќи се на соопштение на  Хрватската агенција за земјоделство и храна се повлекува Kotanyi хималајска сол од 88 грама, во мелница, со рок на траење до 10.02.2030 година.

   

Производот не е во согласност со Регулативата 178/2002 за воспоставување на општите принципи и услови на законот за храна, основање на Европската агенција за безбедност на храна и воспоставување процедури во областите на безбедноста на храната, велат од Хрватската агенција за земјоделство и храна. Денешното соопштение уследи по вчерашниот извештај на Државниот инспекторат за отповикување на три серии морска јодирана сол Котањи во мелницата.ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING