Почетна Балкан Во Тетово до 15 часот за претседател- 21,31 проценти излезеност, за пратеници- 37,01 отсто

Во Тетово до 15 часот за претседател- 21,31 проценти излезеност, за пратеници- 37,01 отсто

од nenad
2 минути читај за
Во Тетово до 15 часот за претседател- 21,31 проценти излезеност, за пратеници- 37,01 отсто

За претседател до 15 часот во општина Тетово гласале 21,31 отсто од избирачите или 17.818 од вкупно 86.405 лица во избирачкиот список. По општини во руралниот дел од тетовското подрачје – до 15 часот во Теарце излегле 15,76 отсто, Јегуновце – 23,44 проценти, Желино – 11,60 отсто, Брвеница – 23,57 проценти и во Боговиње – 7,95 отсто.

Правото на глас за избор на пратеници во општина Тетово го искористиле 31.000 од 86.550 граѓани или 37,01 отсто. До 15 часот за пратеници, во руралните тетовски општини – во Теарце излегле 31,15 отсто, Јегуновце – 31,52 проценти, Желино – 26,52 отсто, Брвеница – 29,63 проценти, а во Боговиње – 24,62 отсто.

Извор : Kurir.mk

Во Тетово до 15 часот за претседател- 21,31 проценти излезеност, за пратеници- 37,01 отсто

ДОБРО УТРО е дневен информативен портал. Информациите се од секојдневни !

Дизајн GLOBAL NET. Хостирано од MAX HOSTING